Porsche Club Norge

PCN Slalåmcup

Årets slalåmcup legges primært til søndager. Unntaket er familietreffet p Gol.

Vi kjrer som regel etter flgende skjema:

  • 11:30 Portene åpnes
  • 12:15 Siste frist for etteranmelding og lisens
  • 12:30 Gjenomgang av løypen
  • 12:45 Utdeling av startnummer
  • 13:00 Konkurransen starter

Hva er nå dette ?

Slalåmcup (autoslalåm) er en ypperlig måte og øve på å bli en bedre fører. Dette ser vi blant annet på tider som blir betraktelig bedre fra runde til runde. Man takler etter noen runder både bilen og seg selv bedre. Helt sant!
Og det beste av alt, det er helt lovlig. PCN's slalåmgruppe arrangerer konkuransene i henhold til NBF's regelverk. Vi er også kurset av NBF slik at deltakerene kan være trygge.

Vi i slalåmgruppa setter opp en bane med kjegler (koner) med forskjellige kombinasjoner/ø velser som for eksempel, unnamanøver (elgtest), svingkombinasjoner, slalåm og lignende. Før runden starter blir det forklart hvordan man skal kjøre og gått igjennom kjegle for kjegle til fots. Banen skal kjøres på kortest mulig tid. Spenningselementet.
Hvis man berører eller velter en eller flere kjegler blir det tillegg i tiden man bruker. 2 sekunder for hver kjegle berøring/velt. Kjører man feil i en kombinasjon blir det gitt 5 sekunder i tillegg.

Denne banen blir så kjørt i enten 3 eller 4 heat, hvor de 2 alternativt 3 beste tidene blir tellende for din plassering på resultatlisten.

Klasser

For PCN's interne runder deles deltakerene inn i 4 klasser. R-(rutinert), Front-, Hekk- og Nybegynner-klassen. Åpne runder følger NBF's klasseinndeling. Her vil PCN's medlemmer stille i klasse 3, 4 eller 5.

Nybegynner klassen
Dette er en blandet klasse med Porsche biler. Kriteriene for å starte her er at vedkommende ikke har deltatt i Autoslalåm før. Slalomgruppa har her myndighet til eventuelt og flytte deltagere til annen klasse hvis prestanda/tider er for gode.
Ungdom i alderen 16 - 19 år kan delta uten førerkort, men lisens kreves. De må ha med ledsager som er over 20 år, og har hatt førerkort i minimum 2 år. Det kreves ledsagerlisens eller annen personlig lisens. Se NBF sitt regelverk for mer info.

Frontklassen.
Her er det åpent for alle front-motoriserte Porsche biler.
Bilen skal ikke være lisensiert, og R-dekk er ikke tillatt.

Hekk-klassen.
Her er det åpent for alle hekk- eller midt-motoriserte biler.
Bilen skal ikke være lisensiert, og R-dekk er ikke tillatt.

R-klassen.
Her er det åpent for alle Porsche biler.
Lisensierte biler og biler med R-dekk plasseres automatisk i denne klassen.

Med R-dekk mener vi dekk som har TW (TreadWear) lavere enn 101. Fr premieutdeling vil slalomgruppa sjekke TW verdien for de tre frste bilene i Front- og Hekk-klassen. Dersom den er under 101 s vil bilen diskvalifiseres.

Det er 5 runder i en sesong og plasseringen i 4 av disse blir tellende for sammenlagtresultatet. Det er 10 poeng for førsteplass, 8 poeng for andre plass, 7 poeng for tredjeplass osv til 1 poeng for niendeplass for hver runde og i alle klasser. Man kan ta maksimum 40 poeng sammenlagt.

Det viktigste er dog ikke poengene, men at dette er en virkelig morsom og lærerik måte og bli kjent med bilen og seg selv på. For ikke å glemme at det er veldig mange hyggelig deltagere å bli kjent med.
Sjekk terminlista og meld deg på neste arrangement nå !!

Velkommen skal du være!

2010

Resultater 2009:

Resultater 2008:

Resultater 2007: